Gruppe A (1987-1993):
Henrik Øie Løbersli (1917) – Eivind Aartun, Stavanger (1817) 1-0

Gruppe B
(1998-1999)
Mathias Sætre, Bergens (1818) – Petter Andreas Wadstensvik (1248) 1-0

Gruppe D
(2002):
Jens Chr. Opdahl, Bergens (1076) – Mads Wollan Myhre (1432) 0-1
Håkon Hammerås (-) Ingrid Jørdre Kvamme, Bergens (918) 0-1
Kirill Fedchuk, Tromsø (1303) – Eirik Lorgen (-) 1-0

Gruppe E
(2003):
Niklas Unneland (728)Isak Sjøberg (1442) 0-1
Øystein Furnes Hammervold (-) – Thrisa Ravi Dev, Stavanger (-) 0-1

Gruppe G (2005 og senere):
Kirill Shipanov, Smeaheia (545) – Mathias Unneland (-) 1-0

Henrik sitter på bord 1 og har en fair mulighet til to strake etter første dag.
Petter har fått to strake med sort, og får det nok enda tøffere mot Mathias.
Mads har slått Opdahl før, og Håkon møter Eiriks motstander fra første runde (remis). Eirik møter en høyt ratet spiller, men han greide ikke mer enn remis mot en 800-spiller i første runden, så alt er mulig. Alt annet enn tap for Niklas vil være gruppas sensasjon, mens Øysteins parti kan gå alle veier. I klasse G sitter Mathias på førstebord. Ikke verst!

KL 2016:
Henriks stilling er jeg ikke i stand til å bedømme. Foreløpig er det bare byttet av en sentrumsbonde. Petter er bonde under og så nettopp ut til å ofre en kvalitet. Jeg er ikke i stand til å se motivet, og jeg lurer på om Sætre også er det, for han tenker lenge på om han skal ta tårnet med løperen. Mads står greit, men heller ikke mer.

AASL: Eirik og Håkon sitter ved siden av hverandre, og begge er kommet godt ut mot langt høyere ratede spillere. Niklas er bonde under mot Isak og strever litt nå. Broderen droppet nylig å bytte dronning, og det er ofte et offensivt tegn. Øystein ga jeg rett og slett opp å finne, da mange av bordkortene i de yngste klassene er samlet inn og de sitter i et rart system. Vi kommer tidsnok tilbake til ham.

KL 2045: Mads har vunnet. Han knep en offiser i en kombinasjon, og da ga Jens Chr opp.

Henrik har sentrum, men det er vel også det eneste som er klart. Jeg skjønner godt at de bruker tid på å finne veien gjennom dette.

Petter har ingen kompensasjon for kvalitetsofferet og den ene bonden under. Han har stilt inn løperen, springeren og dronninga mot kongestillingen, men den virker greit forsvart. Er redd dette er tapt, med mindre Sætre gjør en større feil.

AASL: Eirik har gjort noen gode bytter, og kan nå vinne et tempo med et til. Da står han etter min mening hakket bedre enn Fedchuk i overgangen til sluttspillet. Håkon står helt jevnt.

Niklas er nå to bønder under, og Isak forbereder et angrep. Det var ikke så rart jeg ikke fant Øystein, for både han og Mathias har tapt.

KL 2122: Henrik fester grepet. Han har slått en offiser med løperen nede på syvende raden, og sort lurer nå hvordan han skulle ta den tilbake uten å miste en offiser et annet sted på brettet. Jeg er ikke i stand til å se det, det er så mange avdekkere og gafler at man blir nesten svimmel av å studere stillingen.

Petter er lenger ikke ved bordet, eller ellers i lokalene, og vi regner det som rimelig sikkert at han har gitt opp.

Tapt har også Eirik og Niklas. Håkon spiller ennå. De står materielt likt med seks bønder hver, og stillingen ser litt remisaktig ut for øyeblikket.

KL 21:37: Henrik tar dette nå. Hadde partiet vært sendt på TV, hadde Henriks “pil” befunnet seg på veggen, ti centimeter utenfor TV-skjermen. Sort forsøker seg med en avledningsmanøver med et siste kongeangrep med begge hestene, men det skal være enkelt å få slutt på sjakkene.

Håkon tapte. Forskjellen på et tapt og et vunnet parti er ofte erfaringen man har opparbeidet seg i sluttspill.

Kl. 22.02: Da er Henriks seier bekreftet.

Dermed kan både Nordmøre og Sunnmøre si seg godt fornøyd med første dag. Både Henrik og Mads holder følge med teten med to seire, og vi har også stått for to av overraskelsene i forhold til hva som var forventet i seedet runde: Petter seier og Eiriks remis.

Hvis man studerer resultatlistene for øvrig er det meget få overrraskelser. Det må så fall være Lars Baustads (1160) sin remis mot Fredrik Beer Jacobsen (2033) i Henriks klasse. Og Martin Røren (852) som slo NTG-eleven Kimiya Sajjadi (1568) i Petters klasse.

I klasse 2002 tapte Maria Næss (1213) mot Sigurd Gaure (809), men han er nok noe underratet.

Morgendagens program ser slik ut:
Kl. 09:30 3. runde (alle klasser)
Kl. 13:30 4. runde (klasse C, D, E, F og G)
Kl. 15:30 4. runde (klasse A og B)
Kl. 17:00 5. runde (klasse C, D, E, F og G)

Fylgj med!