Gruppe A (1987-1993):
Henrik Øie Løbersli (1917) – Kjetil H. Andås, Masfjorden (1705)

Gruppe B
(1998-1999)
Petter A. Wadstensvik (1248) – Christoffer Langseth, Harstad (1031) 1-0

Gruppe D
(2002):
Elias Haukenes, Hamar (886) – Mads Wollan Myhre (1432) 0-1
Håkon Hammerås (-) Henning Waage, Kristiansand (526) 1-0
Hannah Sesilie Stangeland, Sandved (-) – Eirik Lorgen (-) 1-0
Gruppe E
(2003):
Niklas Unneland (728)David Yao Bin Zhang, Kristiansand (641) 1-0
Øystein Furnes Hammervold (-) – Kenan Keric, Veien (-) 0-1

Gruppe G (2005 og senere):
Marius Gøbel, Nordstrand (683) – Mathias Unneland (-) 1-0

Gruppe A og B trekkes senere da 3.runde ikke er ferdig på grunn av lengre betenkningstid i disse gruppene. Mads skal normalt vinne, mens både Håkon og Eirik har fått motstandere som bør stå godt til deres nivå. Det samme gjelder Niklas og Øystein i gruppe E. Kanskje kommer Øysteins første seier nå?

Mathias får det nok tøft. Han sitter imidlertid så høyt som på bord 11, i en gruppe med 113 deltagere! Det er en prestasjon i seg selv.

Kl 1415: Håkon har allerede vunnet for AaSL. Øystein ble satt matt, men hevdet at motstanderen slapp et tårn i slag og tok igjen brikken da han oppdaget det. Jeg kom forbi noen sekunder senere og så ikke at brikken ble sluppet, bare fargen på ørene til motstanderen da han nektet, så jeg har vel min mening om hvem som snakket sant. Øystein spilte imidlertid videre i stedet for å tilkalle dommeren, og da er det nok lite å gjøre med i ettertid.

Mads er springer over og skal vinne greit, mens Eirik er kvalitet og tre bønder over. Han er under heavy angrep, men har avslått remistilbud.

Niklas har løperparet og står nok litt bedre, mens Mathias er offiser under.

Kl. 1433: Mads har vunnet. Motstanderen ble fullstendig nedspilt og ga til slutt opp. Eirik sitter ikke lenger ved bordet, så der er det nok enten seier eller remis.
Det er dessverre bare et tidsspørsmål før Mathias taper, mens broderen fortsatt har løperpar mot springerpar i en stilling som er mer posisjonell enn taktisk.

Kl. 1441: A- og B gruppa er nå trukket. Henrik har fått en klart lavere ratet motstander, men han er ikke dårligere enn at han greide remis mot OL-spilleren Edit Machlik i førsterunden. Petter får en motstander som har vunnet mot to lavt ratede motstandere og har i tillegg hvit. Her er det godt mulig å greie 3 av 4 før siste turneringsdag.

Kl. 1502: Eirik har vunnet og Mathias har tapt. Niklas gjorde nettopp et så sterkt bondetrekk at motstanderen tok til tårene. Kanskje lyser han opp igjen hvis han oppdager at han komme seg av offisersgaffelen med et dronningtrekk som setter binding på bonden. Oppdager han det ikke, har Niklas et meget klart overtak.

Kl 1526: Arne hadde fått feil opplysninger – Eirik tapte, han vant ikke. Så er det rettet. Niklas sin motstander har fått tørket de salteste tårene etter at han greide å redusere et helt tårn i underlege til en kvalitet. Nå går han på med tre fribønder og krum hals, men det er fortsatt Niklas som står best.

Ellers skjer det overraskende ting i 2002-klassen. Amalie Merkesvik regnet på håret riktig i randbondesluttspill mot sølvfavoritt Andre Nielsen og tok en sterk remis. Etter femterunden vet vi vel litt mer om de 10 øverste plassene.

KL 1547: Niklas vant.

A- og B-klassen er også i gang, og åpninga til Petter er visst stadig like uvant. Etter bare seks trekk er han tårn over, og den sorte stillinga er så herja at motstanderen har glemt å trykke på klokka. Henrik spiller spansk og er møtt med a6 og deretter Sf6. Dette kan han.

Kl. 1626: Petter har allerede vunnet.

Kl. 1655: Selv en gammal tabloidjournalist greier ikke å skildre partiet til Henrik med fart og spenning. De er kommet til trekk 21, og fortsatt er det ikke slått av en brikke.

Bare ett av bordene over Petter er ferdig, men i verste fall er han nummer 6-7 før de siste to rundene. Blir det noen remiser blant de med to poeng, og det kan det bli, kryper han enda høyere. Det er i så fall over all forventning. Trolig trekkes han mot meget tøff motstand søndag morgen, og så kan han få overkommelig motstand igjen i siste runde hvis han taper. Med 4 av 6 bør han ende i topp 10, med en ratingprestasjon på 1500-1600. Det er i så fall veldig bra.

17.09: Andås har gått i et slags kringvern med kongen på h7 bak to bønder på sjetteraden, med løper på g7, springer på g8 og en tredje bonde på f7. Hele festningsverket er forsvart av to tårn og dronning lags åttende- og syvenderaden. Det er ikke bare å gå inn og låse opp butikken for å si det slik. Henrik har 24 minutter mer enn motstanderen på å finne en åpning.

17.52: Henrik er i gang med å låse opp. Han går på med bøndene på kongefløya, understøttet av dronning og to springere. Han kan ganske enkelt få med både ett og to tårn i h-linja og rette hvitfeltsløperen mot h5 hvis han trenger det.

18.02: Jeg begynner å tro at Henrik kan klare dette. Andås har et svakt punkt i f-linja der Henrik kan bryte gjennom med springer og dronning. Andås forsøker å finne et forsvar. Han har 18 minutter igjen på ca 10 trekk.

1835: Oppdager først nå at det er en prøveordning med annen tenketid i klasse A og B! Det er verken 40-trekksgrense eller tilleggstid, men 30 sek tillegg pr. trekk. Andås har 7-8 minutter igjen, og står ikke akkurat godt. Men Henrik har ikke funnet matten ennå, og det er såpass kronglete å komme til at det spørs om han finner den i tide. Han har drøyt 20 minutter igjen, men de kan jo spille til i morra på tilleggssekundene.

1904: Og der vant endelig Henrik. Da løperen også kom inn i stillinga ble det for mye for Andås, som fikk nok av all filinga og stanset klokka.