5. runde for klasse A og B spilles søndag morgen

Gruppe D (2002):
Mads Wollan Myhre (1432)Maria Næss, Vålerenga (1213) 1-0
Daniel Høyland, Sandved (-) – Håkon Hammerås (-) 1-0
Eirik Lorgen (-) Viljar Gjerstad, Skadberg (-) 1/2 – 1/2

Gruppe E
(2003):
Olav Brattetvedt, Bergens (-) – Niklas Unneland (728) 1-0
Jonas Vestgård, Tønsberg (-) – Øystein Furnes Hammervold (-) 0-1

Gruppe G (2005 og senere):
Mathias Unneland (-)William Lunde Helbak, Stavanger (-) 1-0

Mads har møtt Maria flere ganger før og pleier å ha et godt tak på henne, skjønt hun passerte ham i sammendraget og tok tredjeplassen etter at han slo henne i fjor. For Ellingsøy-gutta er det kun ubeskrevede blad for meg.

Kl. 17.26: Her går det unna. Tre av partiene er allerede ferdige. Morsomst er at Øystein vant. Han satte en fin sekkematt i siste liten, nemlig i trekket før han selv ville endt matt. Ellers vant Mathias ganske momentant, mens Håkon har tapt. Eirik er kvalitet under, men bonde over i sluttspill.

Mads har kommet greit ut i engelsk mot Maria. Hun har satt opp en litt skjev plog av bønder som Mads nå funderer på hvordan han skal trenge gjennom. Ingen brikker er slått av ennå.

Kl. 1742: Petter synes Mads sitt parti ser ut som remis, og det går an å være enig. Maria, som nesten alltid har tapt mot Mads, har satt opp et triangel med bøndene der bare a-bonden er byttet av. I den åpne a-linja har hun et tårn, men linja har Mads såpass kontroll på at den ikke er farbar for tårnet. Til gjengjeld kan den brukes til å bytte av offiserer, og slik strukturen er nå, blir det i hvert fall remis da. Spørs om Mads tør gå gjennom. Stillingen er så låst av at han trolig må ofre. Det er risikabelt med så mye brikker igjen på brettet.

Kl 1814: Eirik fikk en fin remis. Niklas står bonde under. Han har et angrep mot seg, men det er for spedt til å være farlig.

Mads har bestemt seg for å prøve. Han angriper nå den svakeste bonden på b7 med en springer og har selv en bonde på a7. Forvandlingsfeltet er imdlertid forsvart av Marias springer. For å komme i denne stillingen måtte Mads bytte av dronning og tårn på løpende bånd. Det gjenstår å se om han kommer inn, og hva han i så fall får utrettet innenfor. Foreløpig er det vanskelig å se at han kan få¨inn bonden.

Kl. 1829: Mads vant! Han fikk inn løperen på B7, og fikk dermed slått av springeren da han gikk inn med bonden på A8. Da var han også innenfor muren, og Maria ga opp å forsvare seg. Godt å se at det lønner seg å være offensiv!

KL 1904: Niklas havnet i en vanvittig tidsnød med 22 trekk på fire minutter. Da røyken la seg lå han to offiserer under. Motstanderen hadde nettopp matt i to trekk, men så det ikke. Nå tar det bare litt lengre tid.

Kl. 1908: Da har KSK faktisk alle sine tre deltagere innenfor topp 10 før de 1-2 siste rundene. Henrik på tredje (tror jeg), Petter på åttende og Mads på tiende. Og alle har fortsatt pallen innen teoretisk rekkevidde.