Gruppe A (1987-1993):
Henrik Øie Løbersli (1917) – Alseit Kizatbay, Stavanger (1592) 1-0

Gruppe B
(1998-1999)
Petter A. Wadstensvik (1248) – Cornelius Kvendseth, Nordstrand (1654) 0-1

Gruppe D
(2002):
Mads Wollan Myhre (1432) – Andreas Tryggestad (2011) 0-1
Andreas Flo, Stavanger (-) – Håkon Hammerås (-) 0-1
Eirik Lorgen (-) Elias Haukenes, Hamar (886) 0-1

Gruppe E
(2003):
Henrik Iversen, Søråshøgda (667) – Niklas Unneland (728) 0-1
Andreas Furuly, Smeaheia (-) – Øystein Furnes Hammervold (-) 1-0

Gruppe G (2005 og senere):
Mathias Unneland (-) – Aleksander Grøstad, Lillehammer (-) 1-0

Kl. 13.16: Mathias har vunnet. Håkon er to bønder under i sluttspill, mens Eirik slåss om posisjonene med en mye høyere ratet motstander. Ennå er ingen brikker slått av. Det er noe i at det blir mer sjakk av D4-åpninger. Niklas er under angrep, og det kan bli farlig hvis motstanderen ser muligheten for å ofre seg gjennom med et tårn.

I Mads sitt parti er det byttet av tre lette, men ingen bønder. Andreas har løper, mens Mads har springer. Deler av sentrum er låst av, så i den fasen av spillet kan springeren bli nyttigst. Så spørs det om Andreas finner de svakhetene i stillingen som han er så flink til. Mads har aldri slått ham, men var ikke så veldig langt bak i OCI.
Andreas må vinne om han skal bli Norgesmester, mens Mads havner på pallen med seier.

Kl. 1328: Da er snart A- og B-gruppa i gang også. Begge våre har fått hvit. Henrik skal møte en langt lavere ratet spiller, men det skal spilles først. Henrik er på tredjeplass. Han har nest beste kvalitet av et kobbel med spillere på 3,5 poeng. Sigve Hølleland greier seg med remis på førstebord, og det tilbudet kan komme raskt.

Petter møter Cornelius, med aner fra Kristiansund. Det skal nok mye til for at Petter vinner, men i så fall kan han bli en av mange som kjemper om tredjeplassen. Skulle han greie det, har han en ulempe ved at han har hatt relativt svak snittmotstand, og derfor dårligst kvalitet av de på 3,5 poeng.

Kl. 1339: Det er ingen panikk å spore over Petters åpning. Jeg er dog ikke i stand til å bedømme om Cornelius kan teorien. Henrik spiller dronninggambit.

Kl. 13.47: Mads har mistet sentrum. Han er presset tilbake og står fryktelig trangt. Det er byttet av en bonde siden sist, men Mads får ikke noen av offiserene sine i spill.

Håkon har vunnet, mens Øystein har tapt. Niklas står to offiserer over og skal vinne nå. I Eiriks parti er det fortsatt stillingskrig.

Kl. 1356: Mads har tapt. Han prøvde å låse av stillingen og vente på at Andreas gjorde feil han kunne utnytte da han måtte jakte vinst, men det holdt ikke. Andreas kom på kongestillingen med flere av bøndene, og stillingen lot seg ikke berge.

Kl 1400: Lars Oskar har tatt remis mot toeren i klasse B. Dermed må Petter vinne om han skal kjempe om tredjeplassen, men som sagt er kvaliteten hans en hemsko. Det betyr ikke at det ikke kan bli en meget bra plassering

Kl 1408: Niklas har vunnet. Da endte han på fire poeng av syv, og over 50 prosent i et NM med 61 deltagere i klassen er kjempebra. Eirik spiller fremdeles.

Kl 1410: Ajajaj, som svenskene sier når det går gærnt. Jeg har blingsa på en foreløpig resultatliste i klasse A. Erlend Kyrkjebø er a poeng med Sigve, og det holder dermed ikke med remis. Slik sisterunden er satt opp, ligger alt ligger til rette for at Henrik beholder tredjeplassen. Erlend eller Sigve må nok tape for at Henrik skal komme høyere.

KL 1435: Jeg synes Petter står ganske godt. Forskjellen materielt er Petters løpers mot Cornelius’ springer, men Petter har 4+2-bondestruktur, mot Cornelius’ 3+1+2. Ingen er fribønder. Ellers er begge tårn og dronninger på brettet.

Kl 1445: Henriks stilling er vanskelig å tolke. Det er sort som har sentrum, mens Henrik har gode diagonaler. På de andre bordene står Erlend Kyrkjebø bonde over Kjetil Andås i totårnsluttspill. Det er syv mot seks bønder. I Sigves parti er det byttet av to lette, men Sigve har løperparet og har dessuten påført Engegård en dobbeltbonde.

Kl. 1458: Eirik har tapt etter at de kom et godt stykke ned på noteringsark nummer to. Det er bare noen få partier igjen i storsalen, og arrangøren forbereder/gruer seg til premieutdeling til over 400 barn.

Kl. 1503: Petter spiller veldig bra. Han er nå bonde over (3+2 mot 3+1 regnet fra randen), og Petter har også fordel av løper mot springer i denne strukturen.

Kl 1537: Petter tapte dessverre. Han hadde bare kongen til å stanse en springer og en bonde, og det går ikke uten grove feil. Selv mener vi at Petter muligens hadde remis en stund, men flyttet kongen feil slik at Cornelius fikk tatt den siste bonden med kongen. Da kunne han satset på gjentakelser, men det er mulig Cornelius kunne funnet et annet springerfelt som løste problemet. Petter mener det var forsert for sort og at han var avhengig av feil. Det får analysene vise.

I Henriks parti er det fortsatt like uavklart. Kan heller ikke se at det har skjedd noe av betydning på de to øverste bordene.

Kl 1627: Det er premieutdeling, derfor oppholdet, men bloggen har ikke gått glipp av mye. Åndås er i trøbbel på bord 2 der motstanderen er i ferd med å føre inn en fribonde. Ellers er det fortsatt masse taktisk manøvrering, og ingen er i tidsnød ennå.

Kl 16.48. Nå begynner det å dra seg til i A-gruppa. Andås ga nettopp opp, og Henrik og Alseit har henholdsvis 9 og 5 min igjen på klokka. De har seks bønder, to tårn og løperparet hver. På bord 1 er Sigve kvalitet over, men bonde under. Det er ikke alltid det er nok til vinst i sluttspill, det har vi sett tidligere i dag.

Mads har vært fremme og hentet 8.premien, en løper-statuett i tre. Petter og faren skipper hele greia og har i stedet dratt til flyplassen for å få seg noe “skikkelig mat”.

Kl 16.54: Sigve har vunnet. Da blir det kvalitetsbergening mellom ham og Kyrkjebø om førsteplassen. I Henriks “bronseparti” er hvitfleltsløperne borte, og det har nå seks og tre minutter igjen på klokka.

Kl 1707: Sigve får high-5 for seieren i gangen her, så da får vel han best kvalitet uansett. Henrik har nå fem minutter igjen mot motstanderens to. Han er bonde over i et 2+2/3-sluttspill med ett tårn. Martin Nilsen vil vinne på fjerdebord.

Kl. 1722: Begge spiller på sine 30 sekunder nå, men Henrik har fått manøvrert kongen over til dronningfløya og tvunget seg til en fribonde på randen. Samtidig er det fortstt muligheter i stillinga for sort.

KL. 1730: Henrik vant – av alle ting ved at Alseit trykket for seint på klokka. Da bør det bli tredjeplass.